If you wanna watch a little bit faster version of this site, push this button.

Modeemiyhteyden omaaville löytyy tästä sivusta nyt aiempaakin keveämpi versio täältä.

 

PROJEKTI...

 

...ja sen vapaamuotoinen työselostus

Pitkän aikaa on ollut mielessäni suunnitelmia tietokoneen kotelon rakentaminen täysin tyhjästä. Helmikuun loskissa 2005, talviloman alkaessa päätin ryhtyä toimeen. Kolmesta Lappeenrantalaisesta liikkeestä löytyi riittävästi "staffia" aloittamiseen. Pleksiä, metalliosia ja sähkötarvikkeita. Suunnittelu tapahtuu pääosin työn edetessä.

Tämä sivu sisältää yli 50 enemmän tai vähemmän korkealaatuista kuvaa, joten sen latautuminen saattaa kestää ajoittain jopa laajakaistayhteydellä. Jos käytät modeemiyhteyttä, nyt on hyvä aika laittaa kahvit tippumaan ;) Toisaalta, en haluakaan, että tällä sivulla kävijä tekee vain pintapuolisen vilkaisun. Itse olen uhrannut tähän unelmaan liioittelematta kolminumeroisen luvun tunteja. Osaltaan siksi toivon sinun tutustuvan siihen pintaa syvemmältä. Viihtyisiä katseluhetkiä!

 

Pentiles, että pleksi maksaa. Noh, valmiiksi paloiksi leikattuna, kahta eri lujuusluokkaa. Etu- ja takalevyn otin vahvempaa. Niitä joutuu työstämään kohtuullisen paljon.

 

TÖIDEN ALETTUA

7.2.05

Heti takapakkia. Heikompaa pleksiä olevat levyt eivät kestä juurikaan työstöä. Tein alkureiät 4mm terällä, OK. Kun vaihdoin isompaan, 12mm, PAM.

Huomenna muoviliikkeeseen, ja myös ylä- ja alaseinämät vahvemmasta. Tarkoitus oli mitoittaa kierretangot katkaisua varten, nyt sekin osa-alue on paitsiossa.

En peräänny, niin pitkä suunnittelu (ja rahaa kiinni :c ). Vahvemmasta materiaalista joutuu ikävä kyllä maksamaan enemmän.

 

8.2.05

Johan näyttää valoisammalta. Osa rungosta testikasattuna. Osasyyksi hajonneeseen levyyn paljastui laakerivikainen porakone. Päätin vielä kokeilla yläseinämän kanssa tuliterällä, vähemmän väljällä akkuporakoneella. Pahaenteisen risahtelun säestämänä reiät syntyivät, ei edes halkeaman alkuja havaittavissa. Alalevyksi ostin kuitenkin vahvemmasta muovista tehdyn kappaleen. Se on lisäksi lähes tuplaten paksumpi muita. Toivon sen hieman jäykistävän runkoa.

Tämän päivän osalta joutuu nostamaan kädet pystyyn. Huomena osat auton kyytiin, ja suunnistus kohti viilapenkkiä. Tarkoitus olisi saada ulkoseinämät kasaan, ja kenties jo mallailla emolevylle paikkaa. Liitän vielä muutaman kuvan.

 

Siitä se lähtee...

...ja jatkuu...

Selällään. Pohja lähinnä kameraa. Valkoinen väri johtuu vielä paikoillaan olevasta suojakalvosta.

 

9.2.05

Suunnitelmiin tuli muutos etu- ja takalevyn kiinnityksen osalta. Tästä johtuen koppaan uhrattu aika meni valtaosin metallia työstäen. Kun viila, porakone ja rälläkkä päivän päätteeksi joutivat pakkiin, ei kotelo näytä juurikaan erilaiselta aamuun nähden.

Nyt on kuitenkin yksi työläs vaihe takana. Seinämät ovat nyt nopeita kiinnittää. Kovalevyn ja romppuasemien kiinnitykseenkin on jo idea valmiina. Ja pitänee se korppuasemakin vielä mukaan survoa.

En liitä mukaan kuvia, kotelo ei tosiaan näytä eilisestä edistyneen.

 

11.2.05

Kotelo oli eilen kasassa ensimmäistä kertaa kaikkien seinien osalta. Sivuseinien kiinnityksien työstö vei aikaa ja vaivaa, mutta se kannatti. Nyt, kun sivuseinien ruuvit kiertää kiinni, ne lukitsevat samalla kattoa ja lattiaa tukevat jatkomutterit paikoilleen. Periaate käy ilmi mukaan liittämästäni kuvasta. Ikävä kyllä yksi kierretappi katkesi reikään kesken työstön. Sen joutuu rälläköimään pois, ja laittamaan uuden jatkomutterin.

Mallailin myös virtalähdettä ja emolevyä kohdalleen. Hetken oli ideana sijoittaa emo kallelleen niin, että siihen liitetyt "tilpehöörit" olisivat näkyneet paremmin kotelon sivusta katsottaessa. Idea olisi ollut muuten hyvä, mutta arvioin sen heikentävän liikaa takaseinän jäykkyyttä. Takaseinään näet olisi tällöin pitänyt leikata turhan iso poikittainen reikä. Virtalähteen sijoitin perusratkaisuna kotelon ylälaitaan, takaseinään. Mallailin sitä myös kattoon, mutta virtajohto olisi silloin tullut katosta ulos. Ei hyvä niin, enkä rupea modaamaan pari kuukautta vanhaa poweria. Perusratkaisuihin joutui siis tyytymään näiden kahden osalta, mutta on turhaa hakea erilaisuutta käytännöllisyyden kustannuksella.

Viimeinen varsinainen lomapäivä menossa, eikä koppa ole lähelläkään valmista. Juuri nyt sohva ja läjä elokuvia tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Pidän tämän sivun ajantasalla "projektin" edistyessä. Tiedä, vaikka tarmonpuuska jatkaa iskee jo tänäpäivänä.

Ja nyt niitä kuvia...

 

Ulkokuoret kasassa.

Emolle ja powerille paikkaa. Apuna ovat Q-tecin valmistama aikapommi, sekä vesivahingon kärsinyt MSI K7T Turbo. Kumpikaan näistä ei tosiaankaan tule kiinni valmiiseen koppaan :)

Kuvassa ylempänä mainittu sivuseinän kiinnitys. Sivuseinä ei ole kuvassa paikoillaan.

 

13.2.05

Ajoin aukot takalevyyn emolevylle ja powerille. Emon aluslevyn päätin kiinnittää kulmarautojen avulla takalevyyn. Näin Kotelon mahdollinen (tai oikeastaan varma, koosta ja materiaalista johtuen) notkuminen ei väännä kortteja irti väylistä. Aikoinaan romuttamastani kopasta talteen jäänyt kehikko, johon kortit ruuvataan kiinni, pääsi nyt uusiokäyttöön. Purkuosiin päädyn varmaan myös romppu- ja korppuaseman kiinnityksen kanssa. Niihin perehdyn seuraavaksi.

 

21.2.05

Tulikin pitkä tauko sivujen päivityksen suhteen. Se johtuu ainoastaan siitä, että kotelon rakennus tempasi täysin mukaansa. Kaikki irronnut vapaa-aika meni sen kimpussa. Nyt, about kaksi viikkoa aloittamisen jälkeen, se on sisuskalujen asennusta vailla.

Kotelosta tuli juuri sellainen, kuin ennen aloitusta toivoin sen joskus olevan. Se miellyttää ainakin omaa silmää, ja se on käytännöllinen, toimiva. Muistan nähneeni joskus lehdessä pleksistä rakennetun kotelon. Idea ei sen suhteen siis ole uusi, mutta kyllähän tuo valtavirrasta poikkeaa. Leveyttä tuli loppujen lopuksi 300mm, korkeutta 765mm ja syvyyttä 450mm. Sen suurempaa koteloa ei aiottuun sijoituspaikkaan mahdukaan. Kohtuullisen suuri koko antaa mahdollisuuden tehdä jälkeenpäin lisäyksiä. Pohjalle mahtuisi muunmuassa vesijäähy. Lisäksi etulevyyn voi survoa halutessaan vaikkapa neljä kappaletta CD-asemapaikkaan sopivia tuulettimien säätöpaneeleita (mitä en todellakaan tee). Neljää en varmasti tule asentamaan, mutta kenties yhden joskus...

Koppa ei ole nyt valmis, ei kenties ikinä. Aina tulee ideoita ja tarpeita kehittää sitä eteenpäin.

Tällään tähän välin läjän kuvia, joissa koetan vähän kertoa yksityiskohdista. Valitettavasti still-kameralla en kyennyt kunnolla vangitsemaan tällaista läpinäkyvää esinettä. Toivottavasti näistä jotain kuvaa saa. Pieni esittelyvideo olisi ajatuksena tehdä. Lisään sen näille sivuille, jahka saan valmiiksi.

 

Kuviosaha on laulanut. Emolle ja powerille reiät valmiina. Nämä kiinni saatuani homma selkeytyi huomattavasti.

Viimeiset kolvaukset menossa, maadoituspiuhojen päähän pikaliittimet. Kotelon sisällä edelleen mitoituksiin käytetyt roinakomponentit.

Se on siinä. Kuten ylempänä mainitsin, läpinäkyvän kohteen kuvaaminen on vaikeaa.

Yläviistosta, hieman suttuinen kuva. Huomaa viidellä mutterilla irroitettava katto.

Takaviistosta. Takalevy lähtee kulmissa ja keskellä olevilla m6-koon ruuveilla. Pienemmillä m4:lla on kiinni emolevyn tausta.

Toisaalta takaviistosta.

Tilasin Only4pro.comista satsin tarvikkeita. Revoltec panostaa näemmä itse tuotteen lisäksi myös pakkaukseen. Unreal-aiheinen sormisuoja ei ainakaan vielä ole kiinni kopassa.

Etulevyn tuuletin sormisuojineen.

Ja sivuseinämän.

Taiteellinen kuvakulma..? Mitoitin sivuseinämän kotelotuulettimen juuri näytönohjaimen jäähdyttimen kohdalle. (Vuoden 2016 komponenteilla, ilmaa poistavan näytönohjaimen takia ei hyvä asia. Sulkukommentti 24.5.2016)

Kotelotuulettimet testikäytössä. Puhallusteho kovahkoon ääneen nähden oli pieni pettymys. Sen sijaan ulkonäkö miellyttää suuresti. Tulen todennäköisesti lisäämään etupaneeliin potentiometrit tuulettimien pyörimisnopeuden säätämiseksi.

Emolevyn tausta kotelon sisällä. Huomaa jokaisen kiinnitysruuvin maadoitus. Taustan saa halutessaan irti takalevystä, mutta helpompi tapa on irroittaa takalevy muusta kotelosta. Tällöin voi emon ja kortit asentaa paikoilleen kotelon ulkopuolella. Tähän ideaan olen varsin tyytyväinen!

Romppuasemien telineet eri kuvakulmista. Ne ruuvataan asemiin kiinni kotelon ulkopuolella, jonka jälkeen ne lasketaan kierretankoja myöten alas. Ei ole niin vaivalloista, kuin miltä kenties näyttäisi.

Vasemmalla kovalevyn paikka kotelon takaosassa, oikealla korppuasema kotelon (tottakai) etuosassa. Kumpainenkin irtoavat vaivatta alle kymmenessä sekunnissa, löysäämällä ylemmät mutterit. Kummastakin kehikosta lähtee maadoitusjohdin potentiaalintasaukseen. Niitä ei ole vielä kuvaa otettaessa asennettu.

Vasemmalla potentiaalintasaus. Jokaiselta metalliosalta, jossa on kiinni komponentti, tulee johdin tähän kiskoon. Näin poistetaan kotelon materiaalista johtuvat, varsin huonon ;) sähkönjohtavuuden aiheuttamat ongelmat. Oikealla kuva maadoitusjohtimesta, joka tulee yhteen powerin kiinnitysruuveista. Näin saadaan potentiaalintasaus yhdistettyä virtalähteen runkoon. Virtalähteelle takalevyyn tehty reikä näköjään kaipaisi pientä viilausta :s

Vasemmassa kuvassa virta- ja HDD-ledit, oikeassa virta- ja reset-nappulat.

 

24.2.05 - KÄYTÖSSÄ.

 

24.2.05

Komponenttien asennus koteloon sujui vailla suurempia ongelmia. Tähän auttoi varmasti suuresti se, että rakennuksen aikana pystyin käyttämään mitoitukseen roinakomponentteja. Emolevykin asettui kiitettävän jämäkästi paikoilleen, eikä sen kiinnitysruuvien suhteen ole oikosulun pelkoa. Olen tyytyväinen.

Tulevaisuudessa tapahtuvia lisäyksiä tulevat olemaan ainakin yksi lisäkiinnike takalevylle, sekä potentiometrit kotelotuulettimille. Lisäksi virtalähteen johdot pitänee asetella ja verhoilla paremmin.

Annan kuvien puhua puolestaan.

Tuota... ... ... no, se on siinä!

Edelleen sama kotelo, hieman eri kuvakulmasta :) Näytönohjaimeen pultattu Zalmanin jäähy parantaa mukavasti ulkonäköä. Kuvassa ei lähempää sivuseinämää paikallaan.

Tästä suunnasta hahmottaa ehkä parhaiten tyhjän tilan määrän. Sitä löytyy. Huomaa maadoitusjohdin powerin kiinnitysruuvissa.

Koska osa kotelon osista on kiinni tietokonemaailmassa hieman tuntemattomammin ratkaisuin, päätin laittaa sen sisään lenkkiavaimet kolmea tarpeellisinta kokoa varten. Yksi avaimista on vielä hankkimatta. Ja, ettei idea jäisi puolitiehen, laitoin ruuveja varten meisselin kotelon takaseinän ulkopintaan.

Hieman suttuinen kuva, sorry. Piuhat kiinni, kone käynnissä.

Piuhat kiinni, kone käynnissä.

 

 

Tältä se näyttää 24.2.05. Sähköpostiosoite löytyy aloitussivulta. Sinne vaan kommenttia, ja vaikkapa ehdotuksia tämän projektin suhteen.

 

7.4.05

Viimeinenkin lenkkiavaimista hankittu. Sijoitin sen samaan kannakkeeseen isomman avaimen kanssa.

Sopivaa säätöpaneelia ei ole löytynyt, kaikki ovat järjestään varustettu sinisillä ledeillä tai näyttöpaneeleilla. Se ratkaisu tekisi hallaa ulkonäölle, liikaa eri värejä. Alan kallistua sellaiseen ratkaisuun, että ostan säätöpaneelin sinisillä ledeillä, ja modaan sen mieleisekseni. Kun tarvitsemaasi et saa kaupasta... ;D

By the way, uskoisin Unrealin ystävien viihtyvän tällä sivulla entistä paremmin... ...ainakin jos selaimen asetukset ovat suopeat taustamusiikille...

Lähetin projektista kuvat ja tietoja MBnetille sekä Only4Pro.comille. Ikävä kyllä kumpikaan kyseisistä saiteista ei ole osoittanut kiinnostusta lisätä koteloani näytille gallerioihinsa.

Sen sijaan tuttavilta saamani palaute on lämmittänyt mieltä, hommaan kannatti ryhtyä jo pelkästään sen takia. Kiitos Eetu, Aku, Päkä, Kimppa, Lasse ja moni muu. Kiitokset mm. Mikalle mielenkiinnosta, siksi olen päivittänyt tätä sivua homman edetessä. Ymmärtääkseni kotini lisäksi tätä koteloa on myös tällä sivustolla käynyt ihmettelemässä joku muukin kuin minä :)

 

11.4.05

Kotelo pääsi näytille Tehomylly.nettiin! Esillä pitkälti toistasataa modattua tai itserakennettua koteloa. Tässä galleriassa oleville koteloille pystyy antamaan arvosanan, sekä tekstimuotoista kommenttia voi myöskin näytille heittää. Ehdottomasti pyörähtämisen arvoinen paikka. Löytyy jokunen tätä omaa tuotostanikin hienompi yksilö, sen voin kyllä reilusti myöntää :)

 

19.4.05

Sähköpostiini tuli kysymys kotelon lämpötilasta. Olihan se otettava mittari kaapista ja testattava.

Kuormitin konetta hieman (periaatteessa olemattomasti) surffaamalla netissä ja kuunnellen musiikkia. Mittaukset pelikuormalla saatan suorittaa myöhemmin. Huoneenlämpö mittauksen aikana noin 24.5C. Ensimmäinen mittauskierros kotelotuulettimet sammutettuina, toinen tuulettimet maksiminopeudella. Vailla kotelotuulettimia prosessorin lämpötila 49C, ja piirisarjan 35C. Valitettavasti en ole saanut Atin Controlpanelia toimimaan, joten näytönohjaimen lämpötila jäi arvoitukseksi.

Vasen kuva sivusta, emolevy taaimmaisena. Oikea kuva yläpuolelta, kuvassa ylinnä kotelon takaseinä.

#=Kotelotuulettimet sammutettuina #=Kotelotuulettimet maksiminopeudella

1. Prosessorituulettimen imemä ilma 30.4C - 28.2C

2. Näytönohjaimen jäähdyttimen imemä ilma 26.6C - 25.4C

3. Ilma kotelon yläosassa 31.0C - 28.0C

4. Kovalevyn päällä 32.0C - 27.4C

5. Ilma kotelon pohjalla 30.4C - 27.0C

 

Olisin olettanut kotelotuulettimien vaikuttavan enemmän lämpötiloihin, mitä mittauksista kävi ilmi. Ilmeisesti pelkkä virtalähteen tuuletin vaihtaa ilmaa varsin mainiosti. Säätöpaneeli kotelotuulettimille on edelleen hankkimatta, joten ne saavat jäädä toistaiseksi pois päältä. Äänenvoimakkuus suhteessa hyötyyn ei nykyisellään oikein miellytä.

 

13.5.05

Sain viimein aikaiseksi ostaa säätöpaneelin. Joutsenon CruzBrokerista mukaan tarttui Zalmanin ZM-MFC1. Se ei nykyisessä muodossaan sovi punavoittoisen valaistuksen joukkoon, mutta on ensisilmäyksen perusteella helposti modattavissa teemaan sopivaksi. Takuulle voi tietenkin sanoa "heihei" siinä vaiheessa, kun tinakolvi irroittaa ensimmäiset liitokset ja naamalevy on kappaleina roskiksessa. Potentiometrien nupit eivät irronneet edes varovaisen kuumailmapuhaltimella lämmittelyn jälkeen, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää pilkkoa naamalevy.

Parit kuvat lopuksi. Kaksi kuvista suurenee painamalla niitä hiiren vasemmalla.

 

Säätöpaneeli ennen modausta. Tarkoitus on vaihtaa ledit punaisiksi perusledeiksi. Nykyiset siniset ovat voimakkuudeltaan ultrakirkkaita. Samalla poistan sinisen naamalevyn.

 

Säätöpaneelista lisää sen valmistuttua. Ehdotuksia, palautetta ja fanipostia ;) voi lähettää osoitteeseen, joka löytyy aloitussivulta.

 

27.6.05

Säätöpaneeli on ollut koneessa kiinni jo kuukauden päivät, mutta sain nyt vasta aikaiseksi päivittää kotisivujeni tätä osiota.

Modaus ja kiinnitys sujuivat loppujenlopuksi varsin vaivattomasti. Pystyin hyödyntämään paneelin alkuperäisen naamalevyn kiinnikkeitä, kun piti miettiä sen asennusta projektiin. Ensimmäinen toimenpide kiinnikkeiden irroituksen jälkeen oli tarttua sivuleikkureihin, ja pilkkoa kylmästi originaali naamalevy.

Seuraavaksi kolvin jo kuumetessa päätin varmistaa, ettei jännite nouse liian korkeaksi normaaleille punaisilla ledeille, sillä alkuperäisethän olivat kirkaudeltaan ultrakirkkaita. Ei noussut missään vaiheessa. Näin ollen valmistaja ei ole hyödyntänyt alkuperäisten ledien kirkkaudesta kuin 2/3-osaa. Noh, se ei haitannut minua. Ei tarvinnut mitoittaa ja asentaa sarjavastuksia uusiin ledeihin.

Kolvauksen jälkeen irroitin kotelosta etulevyn. Reikien paikat oli helppo merkata tussilla etulevyn läpinäkyvyydestä johtuen, asettamalla säätöpaneeli tulevaan kohtaansa toiselle puolelle levyä. Kiinnitysruuveille piti porata 4mm, ledeille ja kytkimille 6mm, sekä potentiometreille 12mm reiät. Lopuksi säätöpaneeli etulevyyn, johdot kiinni säätöpaneeliin ja etulevy koteloon.

Nyt, paneelin oltua käytössä kuukauden olen ollut todella tyytyväinen. Tuulettimien äänenvoimakkuus laski huomattavasti pienellä kierrosnopeuden pudotuksella, vaikuttamatta liikaa niiden puhallustehoon. Lisäksi kotelon ulkonäkö parani mielestäni entisestään. Varalle jäi kaksi potentiometrillä ohjattua lähtöä, sekä kaksi kytkimellä ohjattua 5V/12V-lähtöä.

Siitä se lähtee. Hyvästit takuulle.

Hyvinhän se asettui. Huomaa poistetun naamalevyn kiinnityksien sopivuus nykyiseenkin tarkoitukseen.

Alkuperäiset asennukseen tarkoitetut metallisiivekkeet oli helppo irroittaa.

Ihan jees..?

Kone päällä. Potentiometrien ledit palavat vain, jos niiden lähdöissä on kuormitusta. Kytkinlähdöt ovat off-asennossa. Kun ne ovat päällä, 12 voltilla ledi hohtaa punaisena, ja 5V sinisenä.

 

8.8.05

Kotelo pääsi ensimmäisenä näytille Tietonurkka.tk:n kotelogalleriaan! Sivulla on projektistani yksi kuva, sekä linkki näille sivuille.

Alkurysäyksen jälkeen kysymyksien ja palautteen määrä projektia kohtaan on ollut kohtalainen. Kysymyksiä on tullut sähköpostitse ja Tehomylly.netin palauteosioon. Pääsy Tietonurkan sivuille on poikinut ainakin yhden sähköpostiin tulleen viestin, pullollaan kysymyksiä. Olen vastaillut kaikille mielelläni ;)

 

15.11.05

Tietonurkka.tk:n taru loppui valitettavasti lyhyeen. Ilmeisesti yksityisen ihmisen harrastuksena ollut sivusto vaati liikaa aikaa tai rahaa. Tehomylly.net sen sijaan elää ja voi hyvin. Syventymisen arvoinen paikka mm. virkeän keskustelu-osion ansiosta.

 

25.1.06

Puolen vuoden tauon jälkeen projekti sai pienen lisäyksen. Olen katsellut muunmuassa erilaisia ääneen reagoivia valokatodeja, mutta hylännyt jokaisen vastaan tulleen ehdokkaan syystä tai toisesta. Joko ne ovat olleet projektiin sopimattomia, tai hinta on ollut turhan korkea. Kauttaaltaan punaisena hohtava kotelo ei ole päämääränä. Yliampuvaa valojen käyttöä kuvaa hyvin modaajien käyttämä termi, "joulukuusi".

Kävin heräteostoksilla paikallisessa sekatavarakaupassa, kun huomasin autotuning-osaston alelaarissa tupakansytytinliitännällä varustetut koristevalot. Ne olivat merkiltään Type X Racing. Hinnan ollessa kohdallaan ostin yhden parin valoja kaapin perälle odottamaan ideoita. Testattuani valoja kotona huomasin ilokseni, että ne olivat punaiset :) Mallailin hetken aikaa, ja varsin pian kypsyi ajatus projektin etusenämän piristämisestä.

Asennus oli nopea suorittaa. Ensiksi porasin kummankin valon kohdalle 3mm:n kokoisen reiän johtojen sisäänviemistä varten. Sitten katkaisin johdot sopivan mittaiseksi, kuorin ne ja kiinnitin ne säätöpaneelin kytkinlähtöihin. Kytkinlähdöt ovat tässä Zalmanissa varustettu ruuviliittimillä, joten johtojen päihin ei tarvinnut tinata liittimiä. Lopuksi painoin valot paikalleen. Niissä oli pohjassa näppärä teippikiinnitys.

Nyt kumpikin on omassa kytkinlähdössään, mutta uusien ideoiden ilmaantuessa laitan ne tarvittaessa saman kytkimen perään. Ilahduttavasti ne jaksavat loistaa myös ollessaan kytkettynä viidelle voltille. Halutessani polttaa valoja pidän niitä kuitenkin kahdellatoista voltilla, koska silloin säätöpaneelin ledi palaa punaisena 5V sinisen sijaan. Valot antavat pienen mukavan lisän projektin ulkonäköön.

Kuten ylempänä mainitsin, pieni lisäys...

...mutta ne kiinnittävät kyllä huomion...

...etenkin ollessaan päällä. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy oikeanpuoleisen kallon kytkin merkkivaloineen. Kuvaushetkellä käytössä 12V.

 

18.11.06

Päivitin syksyllä koneen sisuskalut astetta nopeampiin osiin. Hetken aikaa näytönohjaimen ja prosessorin vakiojäähyjen mekastusta kuunneltuani hain Lappeenrannan Cruz-Brokerista kumpaankin Zalmanin jäähyt. Liitin ne säätöpaneeliin hiljentääkseni ennestään jo siedettävällä tasolla olleita ääniä. Tämän operaation myötä täyttyivät säätöpaneelista viimeiset vapaana olleet tuuletinlähdöt.

Jälkeenpäin ajateltuna jäähyjen vaihto korkeahkosta hinnastaan huolimatta oli järkevä teko. Sitä puoltavat jäähdytysteho, hiljaisuus ja kupariviuhkojen jyhkeä ulkonäkö. Lisäksi nyt on säätöpaneelissa kaksi nappulaa enemmän ruuvailtavana ;)

 

4.6.07

Tehomylly.net uusi sivustoaan, poistaen kokonaan alkuperäisen kotelogallerian. En tiedä syytä, miksi kyseiseen toimenpiteeseen päädyttiin. Tällä hetkellä ei juurikaan ole mielenkiintoa ilmoittaa Projektia uudestaan kyseiselle sivustolle. Sen sijaan pääsy Techpowerup.com -sivuston galleriaan kiinnostaisi. Infoan asian edetessä.

 

9.12.07

Projekti pääsi esille Techpowerup.comiin. Vastaanotto on ollut Tehomylly.netiin verrattuna huomattavan nuiva. Syinä tähän arvelen olevan kansainvälisen sivuston korkeamman tason, heikon kielitaitoni vuoksi puuttelliseksi jääneen tekstiosion ja sen että lähettämäni 3:4 kuvat eivät pääse oikeuksiinsa sivun näyttäessä esikatselukuvat 4:3 kuvasuhteessa. Kannattaa pyörähtää tällä sivustolla, esillä on reilut 800 koteloa, tuon kokoiseen joukkoon mahtuu useita helmiä.

Sen sijaan huulet pyöreäksi veti taannoin yllätys kesken surffaussession, kun katselin Googlen antamia tuloksia haettuani omaa nimimerkkiäni. Sanat "PcUnreal" ja "Projekti" löytyivät kiinalaiselta case-mod.cn -sivustolta. Seurasin linkkiä ja sieltähän löytyi Projektin esittely! Hassuinta asiassa on se, etten ole ollut missään yhteyksissä kyseiseen sivustoon. Kuvista päätellen Kiinan pojat ovat ottaneet ne Techpowerup.comista :)

 

9.7.08

Lisää yllätystä pukkaa. Kokeilin taas vaihteeksi, mitä kaikkea löytyy syöttäessäni nimimerkkini hakukoneeseen. Hetken tuloksia selailtuani huomion kiinnitti nimimerkkini löytyvän venäläisen modnews.ru -sivuston kyrillisten kirjainjonojen seasta. Hieno yllätys! Venäläisille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, he ovat muilta sivustoilta kopioinnin sijaan hakeneet sivuilleen laittamansa kuvat kotisivuiltani. Kuvien muokkaus nykyiseen kokoonsa ja esittelytekstien kirjoittaminen on vaatinut heiltä hieman vaivaa. Vielä kun ymmärtäisi, että mitä esittelyteksteissä lukee! Kuten Casemod.cn:n tapauksessa en ole ollut heihin millään tapaa missään vaiheessa yhteydessä.

 

24.5.16

Yllättävän pitkä sivun päivitystauko siihen nähden että Projekti on ollut lähes päivittäisessä käytössä käytössä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Mainintaa Projektista on ollut vuosien varella mm. Hollila.comissa ja Afterdawnilla. Sisuskalut vaihtuivat pääosin viimeksi Intelin I-sarjan ilmestyessä, vuosi taisi olla 2010. Kasasin koneen I5 2500:n ympärille ja se on näytönohjaimen päivityksen myötä palvellut erinomaisesti tähän päivään asti. Nyt uuden Doomin ilmestymisen myötä on ehkä aika päivittää kokoonpano kauttaaltaan mutta yksi asia on varma - Se kasataan PROJEKTIn sisälle!!!

 

Kysymykset, kommentit ja runot voit lähettää minulle sähköpostina osoitteeseen, joka löytyy aloitussivulta. Kiitokset mielenkiinnosta.